torsdag 10 apr 2014

Boksläpp! KONST : Essäer om extas och skamlöshet av Jeanette Winterson

Om konst som står emot allt och vidgar tanken om oss själva och våra liv

I denna essäsamling formulerar Winterson vad det är som är viktigt i konsten och täcker in måleri, litteratur och musik. Det är essäer om konst som gör skillnad för hur vi lever men också om konst som gör motstånd och är en kommunikationsväg som inte kan stängas av, inte ens av likgiltighet eller katastrofer. Eller den dagliga döden.

Med en magnifik blandning av exempel och storslaget formulerade sanningar som genomsyras av en enkelhet tar Winterson oss med från det personliga till de stora tankarna om konstens roll och betydelse.

Jeanette Winterson föddes i England 1959 och debuterade 1985. Hon är en av de mest spännande, konsekventa och kompromisslösa författarna i sin generation och nämns allt oftare i Nobelprissammanhang. Mest känd är hon för flertalet för Det finns annan frukt än apelsiner, en roman som delvis är baserad på hennes egen uppväxt i ett strängt frireligiöst hem.

 

Recensionsdag 10 april 2014


Ladda ned högupplöst omslag rubinröd

Ladda ned högupplöst omslag smaragdgrön

Ladda ned högupplöst omslag koppar

Ladda ned högupplösta omslag i 3D

 

Ladda ned högupplöst författarfoto

Fotograf: Peter Peitsch / peitschphoto.com

Bilden får endast användas i samband med boken KONST : Essäer om extas och skamlöshet och endast till och med den 30 september 2014. Fotografen måste anges: Peter Peitsch / peitschphoto.com.

 

 

För mer information, författarkontakt och recensionsexemplar, välkommen att mejla red@kabusabocker.se eller att ringa 031 85 95 80.

 

Boksläpp! KONST : Essäer om extas och skamlöshet av Jeanette Winterson