torsdag 26 sep 2013

Boksläpp! Ung i Grönland – ung i världen

Starkt och berörande om identitet

Ung i Grönland – ung i världen är en samling no­vell­er av och för ung­domar. Tio grönländska författarämnen berättar om kam­­­p­en för att få fot­fäste i till­varon, att tro på sitt eget vär­­de, den första häf­tiga förälskelsen, kärleken till någon av det egna könet, resan ut i världen för att vidga sin horisont och mycket annat.

De tio bidragen deltog i en tävling som utlystes av Nordiska rådet för att stärka skrivlusten bland unga, potentiella författare. Ungdomarna fick skri­va upp till tjugo sidor på grönländska eller dan­ska under temat ”Ung i Grönland, ung i världen”.

Förutom de tio vinnarnas noveller innehåller boken en kort presentation av författarna. Den är också illustrerad med målningar från elever på Konstskolan i Nuuk. Novellerna står i den svenska utgåvan först på det språk de ursprungligen är skrivna på, grönländska eller danska, och sedan följer den svenska översättningen av Ninni Holmqvist.

 

Ladda ned högupplöst omslag

Ladda ned högupplöst omslag i 3D

 

För mer information, författarkontakt och recensionsexemplar, välkommen att mejla red@kabusabocker.se eller att ringa 031 85 95 80.

Boksläpp! Ung i Grönland – ung i världen