torsdag 15 aug 2013

Boksläpp! Tro dina ögon av Linwood Barclay

Ny Barclaythriller om digitala promenader, schizofreni, broderskärlek och korruption

Exakt när bilen fotar gatuvyn längs Orchard Street i New York förlorar en kvinna livet innanför ett av fönstren. Thomas upptäcker det – men ingen tror honom.

Tro dina ögon är Linwood Barcleys sjätte thriller efter hans stora internationella genombrott med Utan ett ord. Todd Phillips kommer att regissera filmatiseringen av Tro dina ögon, Barclays bästa hittills tycker många.

Thomas bor med sin far i Promise Falls och tillbringar sina dagar med att utforska och memorera världens städer. Men han lämnar inte sitt rum utan tar sig längs varenda gata och gränd via hemsidan whirl360. Han har ett viktigt uppdrag hävdar han. När Thomas far omkommer i en olycka på tomten kommer familjens andre son, Ray, till barndomshemmet. Ray planerar att ordna upp sin schizofrena brors tillvaro för att sedan återvända till sin egen.

Ray försöker anpassa Thomas till ett vanligt liv utan datorn och blir allt mer irriterad över broderns idéer om att han arbetar åt CIA. Thomas visar honom ett foto från Orchard Street i New York där det ser ut som någon blir mördad i ett fönster, och Ray ger efter för broderns tjat och åker dit för att undersöka. Ray är helt säker på att inget finns att finna, men han har fel. Det hela utvecklas till en minst sagt obehaglig situation som Barclay skickligt ökar spänningen i, samtidigt som han med humor och värme skildrar relationen mellan de två bröderna.

 

Ladda ned högupplöst omslag

Ladda ned högupplöst omslag i 3D

 

 

För mer information, författarkontakt och recensionsexemplar, välkommen att mejla          red@kabusabocker.se eller att ringa 031 85 95 80.

 

Boksläpp! Tro dina ögon av Linwood Barclay