torsdag 22 aug 2013

Boksläpp! SPÅR AV LIV – Andra boken om gamla svenska lapptäcken av Åsa Wettre

Lapptäcken som vardagsslit och konst

Åsa Wettres SPÅR AV LIV – Andra boken om gamla svenska lapptäcken är en fascinerande inblick i vardagen för kvinnorna som skapat de nittiotal täcken som boken porträtterar. Och en spännande utblick av Håkan Wettre, före detta intenden­t vid Göte­­borgs Konstmuseum, mot Amerika och lapptäcken ur konstperspektiv.

Wettre har ägnat en stor del av sitt liv åt lapptäcken och samlat unikt material om kvinnorna som skapat denna kulturhistoriska konstskatt. I sin nya bok har hon valt ut ett nittiotal täc­k­en och berättar om sömmer­skorna och historien bakom täckena, avfotograferade av Lena Nessle och Monica Englund.

Boken innehåller också specialkapitel om bland annat docklapptäcken, tyg­mo­saik från 1700-talet (Eva Hallström), det svenska lapptäckets his­toria, den svenska fattigdomen, emigrationen till Ame­rika, kvin­nors var­dag, mönster, skötselråd, lapptäcken som konst och Åsa Wettre­­s utställnings­turné.

Ladda ned högupplöst omslag

Ladda ned högupplöst omslag i 3D

 

För mer information, författarkontakt och recensionsexemplar, välkommen att mejla          red@kabusabocker.se eller att ringa 031 85 95 80.

 

Boksläpp! SPÅR AV LIV – Andra boken om gamla svenska lapptäcken av Åsa Wettre