torsdag 29 aug 2013

Boksläpp! En droppe i havet av Kirsten Hammann

Det är lätt att vara politiskt korrekt – när det inte kostar något

Kirsten Hammanns roman En droppe i havet sätter fingret på en öm punkt hos de flesta av oss. Självklart vill vi vara goda, medvetna och engagerade medmänniskor och hjälpa utsatta och lidande. Men hur går det med välviljan när vår egen trygghet och säkerhet börjar hotas?

Mette Mæt heter romanens huvudperson. Hon vill göra något gott och bestämmer att hennes nästa roman ska handla om Afrika, nödens Afrika. Men hon vill inte åka dit utan kontaktar en hjälporganisation för att få material. Det får hon, genom en virtuell verklighet på ett hotellrum i centrala Köpenhamn, och utan att riktigt förstå hur det går till möter hon värme, dofter, smaker, nöd och människor när hon stiger in i rummet.

Men när en liten fattig pojke från en afrikansk by plötsligt står i hotellkorridoren och hennes egen dotter dyker upp på ett barnhem i Rumänien är det slut på illusionen för Mette Mæt.

 

Ladda ned högupplöst omslag

Ladda ned högupplöst omslag i 3D

 

För mer information, författarkontakt och recensionsexemplar, välkommen att mejla          red@kabusabocker.se eller att ringa 031 85 95 80.

 

Boksläpp! En droppe i havet av Kirsten Hammann