Mats Ahlstedt

Mordet på Ragnhildsholmen

Några ungdomar åker ut till Ragnhildsholmen för att fira studenten, men festen får ett abrupt slut när de finner en mördad man ute vid den gamla borgruinen. Vem är han? Och varför har han grävts ner ute på holmen?

Under polisens förhör med de boende i området berättar en äldre kvinna att hon har hört ett skott mitt i natten några veckor tidigare. Senare samma dag hittas kvinnan och hennes man döda i vad polisen rubricerar som ett dubbelt självmord. Men det gamla parets dotter Åsa vägrar tro att hennes föräldrar tagit sina egna liv, och när hon städar ur sitt föräldrahem hittar hon en bunt oöppnade brev på vinden, brev som för henne tillbaka i tiden och väcker minnen som hon helst hade velat glömma för alltid.

Medan kommissarie Sören Högström fokuserar på mordutredningen och följer spår som pekar mot gängkriminalitet och droghandel, har hans kollega Fatima Wallinder svårt att släppa tankarna på Åsa. Mannen på Ragnhildsholmen, dubbelsjälvmordet och breven på vinden - Fatima har känslan av att allt hänger ihop.

 

Pressröster om Mordet på Ragnhildsholmen:

"Mordet på Ragnhildsholmen är vad en deckare ska vara: Underhållande, lättsam och spännande." Smålänningen

"Som vanligt hos Ahlstedt är huvudpersonerna skildrade med omsorg och inlevelse." BTJ

 

 


  • Utgivning: September 2011
  • ISBN: 978 91 7355 214 1

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Mordet på Ragnhildsholmen

Mats Ahlstedt

Mats Ahlstedt tillbringade sina första år på en prästgård i Jämtland innan familjen flyttade till Göteborg, där hans pappa bland annat arbetade som fängelsepräst. Det var förmodligen då ett frö såddes till det som många år senare skulle bli en hel serie romaner om ond, bråd död. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Snezana Vucetic Bohm Läs mer

Fler böcker av Mats Ahlstedt

  • Dockmakarens dotter

  • Dödsängeln

  • Violinisten

  • Dömd för livet

  • Den röda damcykeln