Ingrid Elfberg

Gud som haver

Eva är mammaledig och hemma med babyn Julia och den tvåårige sonen Sebastian. I ett obevakat ögonblick ute på gården blir pojken bortförd. Han hittas av förskoleläraren Mattias, som genast blir polisens huvudmisstänkte och döms för brottet.

Eva känner sig inte lättad, hon slipper inte ifrån den olutiga känslan av att det inte är över. En dag får hon ett brev från Mattias inifrån fängelset där han försäkrar henne att den skyldige fortfarande går fri. När polisen vägrar lyssna ser Eva ingen annan utväg än att göra egna efterforskningar. Snart inser hon att förövaren finns i familjens närmaste umgängeskrets.

Gud som haver är en nervkittlande debutroman med rötterna i det mänskliga psyket. Den handlar om urkraften i Evas kärlek till sina barn, men också omgivningens oförmåga att hantera det som är obehagligt och skrämmande.

 

 


  • Utgivning: Juni 2011
  • ISBN: 978 91 7355 195 3

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Gud som haver

Ingrid Elfberg

Ingrid Elfberg är född och uppvuxen i Östersund, men bor sedan många år tillbaka i Göteborg med sin familj. Hon fick 2004 Ballografpriset för novellen Stormen och debutromanen Gud som haver, som utkom 2009, sålde över 40 000 exemplar och har översatts till flera språk. Tills döden skiljer oss åt är hennes andra bok. Besök Ingrid Elfbergs hemsida här. Ladda ner högupplöst författarfoto, halvbild Ladda ned högupplöst författarfoto, helbild Fotograf: Ola Kjelbye Läs mer

Fler böcker av Ingrid Elfberg

  • Tills döden skiljer oss åt