Carin Holmberg

Varför går hon?

Mäns våld mot kvinnor är en ständigt aktuell fråga i det offentliga samtalet. I denna bok ställs viktiga frågor, som får nya svar. I boken diskuteras och analyseras tre processer som framstår som särskilt utmärkande när en misshandlad kvinna lämnar den man som slår henne. Genom samtliga tre processer löper den känslomässiga bindning som knyter kvinnan till mannen och som är nörvändig att bryta. Hur detta emotionella band är uppbyggt diskuteras ingående. Författarnas analys bygger på djupintervjuer med misshandlade kvinnor och hur de ser på det egna uppbrottet från en relation.

Varför går hon? har utkommit i flera upplagor och blivit en viktig bok för såväl enskilda personer som på arbetsplatser och utbildningar.


  • 110 x 178 mm, 223 sidor
  • Utgivning: 2007
  • ISBN: 978 91 7355 010 9

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Varför går hon?

Carin Holmberg

Carin Holmberg (1959) är sociolog och har under de senaste åren studerat mäns våld mot kvinnor. Hon är knuten till Centrum för genusstudier i Stockholm och har tidigare bland annat publicerat avhandlingen Det kallas kärlek, som har blivit en klassiker och fortfarande utkommer i nya upplagor. Läs mer

Fler böcker av Carin Holmberg

  • Med husbondens röst