Karin Ekheden

Tildas tiger

I huset där Tilda bor med pappa och katten Tigertass bor också en argsint gubbe med sin hund. Den sura gubben Stig anklagar Tilda och hennes bästa kompis Robin för att vara vandaler som klottrar på väggarna i området. Men det är inte sant, Tilda och Robin har inte alls klottrat! Tildas pappa säger att Stig inte är sur utan mest ledsen för att hans fru Hervor just har dött.

En natt när Robin sover över hos Tilda händer det förunderliga saker. Det är Tildas katt och Stigs hund som har något i görningen. När Robin och Tilda följer efter djuren får de se dem skaka på burkar och med pysande ljud spraya på väggarna. Och inte nog med det – i dammen nere i centrum plaskar en grålockig tant omkring.

När morgonen kommer tronar en ny maffig graffitimålning på husväggen och Stig har förvandlats från en surgubbe till en turgubbe.

Tildas tiger är en fantasifull och färgrik historia om fördomar, sorg och kärlek och att måla på väggarna.

Karin Ekheden är serietecknare och graffitikonstnär bosatt i Malmö. Tildas tiger är hennes debut som barnboksförfattare.


  • 225 x 295 mm, 40 sidor
  • Utgivning: Augusti 2007
  • ISBN: 978 91 7355 003 1

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Tildas tiger

Karin Ekheden

Karin Ekheden är serietecknare och graffitikonstnär bosatt i Malmö. Tildas tiger är hennes debut som barnboksförfattare. Läs mer