Jenny Wik

Spermie plus ägg är lika med bebis

Roligt illustrerade bilder visar hur alla spermier har olika personlighet och med stora näsor och roliga hattar försöker att hitta sin väg till ägget. Ägget, som är lite motsträvigt, accepterar till slut att slå sig ihop med en av dem och påbörjar den nio månader långa resan mot att bli en bebis. Det är fantastiskt att det fungerar och att du blir just du i detta ögonblick.

Jenny Wik beskriver en komplicerad process på ett lättillgängligt och roligt sätt med vackra, färgglada bilder. Fostrets utveckling visas i bilder och dess storlek jämförs med saker som vi alla känner till, vi får reda på hur barnet får näring, hur enäggs- och tvåäggstvillingar blir till och mycket mer. Illustrationerna är gjorda i akvarell.

 

Pressröster om Spermie plus ägg är lika med bebis:

"En modernare och skojigare variant av Lennart Nilssons unika fotografier."
Norra Skåne

"Rekommenderar den varmt. Det är spännande att titta på bebisarna som växer i magen och prata om hur man själv var som bebis. Det här är en bok som redan har genererat många trevliga läs- och pratstunder."
Enligt O

Läs intervju med Jenny!

Bästa julklappen till den nyfikne, Barnposten, december 2012


  • 250 x 216 mm, 40 sidor
  • Utgivning: 2011
  • ISBN: 9789173551670

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Spermie plus ägg är lika med bebis

Jenny Wik

Jenny Wik är verksam som författare och illustratör i Göteborg och har givit ut en rad böcker. På Kabusa Böcker har bilderböckerna Spermie plus ägg är lika med bebis och A som i Agata, Ö som i Öivind utkommit. Ladda ned högupplöst författarfoto Besök Jenny Wiks egna hemsida här. Läs mer

Fler böcker av Jenny Wik

  • Titta en groda

  • Bosses promenad

  • Titta en nyckelpiga

  • A som i Agata, Ö som Öivind