Levi Henriksen

Snö ska falla över snö som fallit

Dan Kaspersen återvänder i kallaste vintern till sin hembygd efter två år i fängelse. Broderns självmord kom som en blixt från klar himmel, och Dan är innerligt trött på sitt eget rastlösa liv. Han börjar söka efter förklaringar till det som hänt, såväl i den gemensamma barndomen då bröderna stod varandra mycket nära som bland människor på orten. På begravningsdagen blir byns rike man, Oscar Thrane, brutalt misshandlad och det dröjer inte många minuter innan polisen står på trappan till Dans föräldrahem. Bröderna Kaspersen har på olika sätt ett kompplicerat förhållande till familjen Thrane, men Dan vill inte att det ska förstöra möjligheterna för honom att ändra sitt liv.

Snö ska falla över snö som fallit kan kallas en psykologisk roman om brott och straff med de existentiella frågorna nära till hands. Författaren är också inspirerad av "dirty realism", men först och främst är han sin alldeles egna; en stor berättelse som med värme och humor, gnistrande bildrikt språk och stor människoinsikt tar oss med på ett äventyr bland vanliga människor på landsbygden.

Snö ska falla över snö som fallit fick det norska Bokhandlarepriset 2004.


  • 210 x 132 mm, 253 sidor
  • Utgivning: September 2005
  • ISBN: 978 91 89680 48 7

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Snö ska falla över snö som fallit

Levi Henriksen

Levi Henriksen, född 1964, är norsk journalist, musiker och författare som skriver bl.a. romaner, novellsamlingar och essäer. Han debuterade 2002 med novellsamlingen Feber. Det stora genombrottet kom med Snö ska falla över snö som fallit 2004 som han också fick det norska Bokhandlarepriset för. Som musiker har Levi Henriksen utmärkt sig på både lokalt och nationellt plan som basist och låtskrivare, främst med bandet Heart of Mary. Läs mer