Jeanette Håkansson

Skogens djur

Vackra bilder i pekbok för de minsta

Jeanette Håkanssons fina fotografier av skogens djur blandas med färgglada sidor och berättande ord. Den lille läsaren möter älgen som lyssnar, ekorren som klättrar och vildsvinet som väntar.

Jeanette debuterade våren 2013 med Jeanettes bilder, ett fotoalbum med hennes personliga möten med vilda djur från Småland där hon är bosatt. Hon har haft många utställningar och hennes fotografier är mycket uppskattade.

 

Ladda ned högupplöst omslag

Ladda ned högupplöst omslag i 3D

 

Pressröster om Skogens djur:

"Med sin kamera tror jag att Jeanette lyckas fånga det du och jag allra helst vill se; något som knyter an till oss människor som obotliga naturromantiker. Hon gör det utan att för ett ögonblick förlora markkontakten, och därför blir upplevelsen av kvalitet och äkthet så stark."                                                                                       Karin Nilsson, etnolog och museipedagog vid Kulturparken Småland, och initiativtagare till Jeanettes utställning på Hjärtenholms lantbruksmuseum utanför Alvesta

Lyssna på Jocke Wallgrens och Carina Bergqvists intervju med Jeanette Håkansson i Sveriges Radio P4 Kronoberg här. (1 timme och 33 minuter in i inslaget.)

Läs om Jeanette Håkanssons utställning på Vislanda Vårdcentral, Läkande konst, här.

 


  • 150 x 150 mm, 14 sidor
  • Utgivning: Augusti 2013
  • ISBN: 978 91 7355 320 9

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Skogens djur

Jeanette Håkansson

Jeanette Håkansson blev riksbekant efter ett inslag i kulturprogrammet Sverige! där hon visade sina personliga foton för första gången. Därefter har hon haft flera utställningar. Jeanette vet att hon inte ser ut så som man schablonmässigt tänker sig en naturfotograf. Det finns de som säger att det är "snövitvarning" på henne; att hon precis som flickan i sagan behärskar konsten att närma sig ekorrar, fåglar och rådjur utan att skrämma dem på flykten. "Jag är nog aldrig så avspänd som tillsammans med djur. De kan inte förställa sig och då behöver inte jag heller göra det. Vi accepterar varandra som vi är. Det finns en tillit mellan oss, och jag vill att den ska synas i mina bilder." Jeanette Håkansson Ladda ned högupplöst författarfoto Fotograf: Håkan Håkansson Ladda ned högupplöst författ… Läs mer

Fler böcker av Jeanette Håkansson

  • Jeanettes bilder