Kristín Steinsdóttir

Sin egen väg

Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2008!

Sigtrud Ólafsdóttir är en tystlåten äldre kvinna som bor ensam i Reykjavík. Sigtrud växte upp hos fosterföräldrar och har i hela sitt liv varit tvungen att ta hänsyn till andra och sätta sig själv sist. Hennes äktenskap var likadant. Nu är hon ensam i huset i Reykjavík – ensam men fri. För första gången hindrar ingen henne från att drömma om ett annat liv. Sigtruds biologiska morfar var fransk, och hennes mamma lämnade efter sig några saker som är Sigtruds skatter. De symboliserar det andra livet; det hon egentligen skulle ha levt. Hon bokar en resa till Paris. Hon tänker ta steget ut i det okända och söka sina sanna rötter.

Sin egen väg är en finstämd roman om ett kvinnoliv som har präglats av uppoffring och ensamhet. Men det är också en ljus berättelse om en kvinna som vågar ha en dröm och tror på sin egen förmåga.


  • 130 x 210 mm, 127 sidor
  • Utgivning: September 2008
  • ISBN: 978 91 7355 079 6

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Sin egen väg

Kristín Steinsdóttir

Kristín Steinsdóttir, född 1946, är en välkänd författare och översättare från Island. Hon utbildade sig till lärare och jobbade som det i några år innan hon begav sig till Danmark för att studera danska och dansk litteratur. Hon har också bott i Tyskland och Norge men bor idag på Island. Sedan 1988 skriver hon på heltid, mest för barn och unga, men även vuxenböcker. Hon har också skrivit pjäser ihop med sin syster Iðunn Steinsdóttir. Kristín har mottagit en mängd priser och erkännanden för sina böcker och de är översatta till flera andra språk. Kristín bor i Reykjavik. Hon är gift och har tre barn. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Jóhannes Long Läs mer

Fler böcker av Kristín Steinsdóttir

  • Ängeln i trapphuset