Maud Mangold & Sassa Buregren

Pärlor till pappa

Liten björn med svåra frågor

Sonja är en liten björn som längtar efter sin pappa. Han får inte komma hem. Det är mycket ledsamt att ha det så. Sonja bestämmer sig för att hälsa på Pappa, hon ska ge honom ett pärlhalsband och kanske ställa den där frågan som är så svår att ställa, den om varför Pappa försvann. Varför han bor i fängelset? För att hälsa på honom måste Sonja ta sig över svåra och hemska hinder. Hon går över vidd och sörja och får möta taggiga fiskar och den hemska slamgrumsarn. Men när Sonja tänker på Pappa vågar hon allt.

Pärlor till pappa är en berörande, hoppingivande och stärkande bok för barn om hur det kan vara när en förälder plötsligt försvinner. En av flera fina böcker som Maud Mangold och Sassa Buregren gjort tillsammans.


  • 230 x 165 mm, 35 sidor
  • Utgivning: September 2008
  • ISBN: 978 91 7355 080 2

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Pärlor till pappa

Maud Mangold & Sassa Buregren

Det är ganska vanligt att en författare skriver ett manus till en bilderbok och först därefter utser förlaget en illustratör. Ämnet diskuterades på en konferens om barnlitteratur i Karlstad 2004. – Är inte det ganska konstigt? sa Maud.– Håller med, sa Sassa. Så gick det till när Maud Mangold och Sassa Buregren började samarbeta. Deras gemensamma bilderboksskapande sker interaktivt och det kan lika gärna börja med en bild som med ett textfragment. Tillsammans har de nu gett ut Drömkatt (2013) Kokongs långa resa (2011), Trutsommar (2008) och Pärlor till pappa (2008) på Kabusa Böcker. Sassa Buregren är konstnär och författare. Hon är bosatt i Bua i Halland och har utbildats vid Konstindustriskolan (HDK) Göteborg, Målarskolan Forum och Skånska Målarskolan, Malmö. Hon har haft en mängd utställ… Läs mer

Fler böcker av Maud Mangold & Sassa Buregren

  • Drömkatt

  • Kokongs långa resa

  • Trutsommar