Claude Izner

Mysteriet på Père-Lachaise - Victor Legris andra mysterium

I Verlaines och Zolas, Renoirs och Toulouse-Lautrecs Paris i slutet på 1800-talet möter vi cancan-danserskor vid Moulin Rouge, forskare och sierskor i färgsprakande miljöer och där hamnar återigen bokhandlaren Victor Legris mitt i ett mordmysterium.

En av Victor Legris tidigare älskarinnor, den vackra och förmögna änkan Odette de Valois, försvinner spårlöst på Père Lachaise-kyrkogården. Hennes jungfru, den vidskepliga Denise, söker vettskrämd upp Victor och ber honom om hjälp. Det visar sig snart att försvinnandet handlade om mord och Victor Legris vänder sig till människorna på Paris skuggsida när han börjar sökandet efter sanningen hos Madame de Valois sierskor.

Claude Izner har återigen lyckats skapa en intressant intrig i en färgsprakade miljö i sekelskiftets Paris. Den artistiska, kulturella bakgrunden av dåtidens Paris ger en stort mervärde och skapar en romantisk atmosfär till mysteriet.

 

Pressröster om Mysteriet på Père-Lachaise:

"Bättre nöjesläsning under sommaren kan jag inte tänka mig." kulturdelen.com

"Stämningen är fenomenal." Dagens Nyheter

"Oerhört fascinerande och fantasieggande." Gotlands Allehanda

"1890-talsstämningen har blivit ännu mer romantiskt Parisdimmig." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Gläntar på dörren till en förlorad värld som det är lätt att förälska sig i." Södermanlands Nyheter

"Historierna är mysiga, miljö- och karaktärsbeskrivningarna härliga och boken lättläst." Bokmalen.nu


  • 150 x 228 mm, ca 300 sidor
  • Utgivning: 2011-04-07
  • ISBN: 9789173551618

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Mysteriet på Père-Lachaise - Victor Legris andra mysterium

Claude Izner

Bakom den framgångsrika franska pseudonymen Claude Izner döljer sig systrarna Liliane Korb och Laurence Lefèvre. De arbetar som bokhandlare (bouquinister) på Seines kajer i Paris och har under många år skrivit litteratur för barn och vuxna. Deras önskan att förena kriminalromanen med en historisk berättelse resulterade i deckarserien där privatspanaren och bokhandlaren Victor Legris löser mordgåtor i 1800-talets Paris. Mordet i Eiffeltornet är den första boken i serien och belönades 2003 med det prestigefulla franska deckarpriset, Michel Lebrun-priset. Besök gärna deras hemsida här. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Hannah Libre de Droits (c) Läs mer

Fler böcker av Claude Izner

  • Mördaren i Marais - Victor Legris fjärde mysterium

  • Döden i Montmartre - Victor Legris tredje mysterium

  • Mordet i Eiffeltornet - Victor Legris första mysterium