Farahad Zama

Mr Alis äktenskapsbyrå

Humor, värme och romantik är ingredienserna i Farahad Zamas Mr Alis äktenskapsbyrå. Den var huvudbok i Richard & Judys berömda bokklubb i England, och blev en succé bland läsarna. Och Farahad Zamas debutroman värmer, såväl magen som hjärtat.

Mr Ali är nybliven pensionär och bestämmer sig för att starta en äktenskapsförmedling. Hans kloka fru anställer en flicka, Aruna, som assistent. Med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få människor att öppna sig bygger de upp en framgångsrik förmedling. Aruna är lycklig över att kunna försörja sin familj, som hon fortfarande bor hos, men när hon själv möter kärleken verkar allt stå i vägen för hennes lycka. Och som läsare blir man orolig, men glad igen på slutet!

Arrangerade äktenskap tillhör det sociala livet i Indien och Farahad och hans fru blev för 16 år sedan bortgifta med varandra efter att ha träffats en enda gång. De lever fortfarande lyckliga tillsammans. Farahad Zama föddes 1966 på Indiens Västkust. Han arbetar sedan tio år i London och bor där med sin fru och två söner.


Pressröster om Mr Alis äktenskapsbyrå:

"Romantikkryddad feelgood." Göteborgs-Posten

"Rättframt och roligt." Boktipset, Allas

"Älskvärd bagatell om kärlek." Svenska Dagbladet

"Full av humor, värme och romantik." Månadens Bok


  • 157 x 234 x 25, 259 sidor
  • Utgivning: 2010
  • ISBN: 9789173551113

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Mr Alis äktenskapsbyrå

Farahad Zama

Farahad Zama föddes 1966 i Visakhapatnam på Indiens östkust, där Mr Alis äktenskapsbyrå också utspelar sig. Han ingick själv ett arrangerat äktenskap med en indisk flicka som han fortfarande är gift med. Genom sitt arbete hamnade han i London på en sex månader lång affärsresa och bor efter sexton år fortfarande kvar där med sin fru och deras två söner. Han anger Alexander McCall Smith och Jane Austen som sina viktigaste influenser och ser Mr Alis äktenskapsbyrå som ett ”äktenskap” mellan dessa två stilar. Ladda ner högupplöst författarfoto Läs mer

Fler böcker av Farahad Zama

  • Kärlekens olika villkor