Claude Izner

Mordet i Eiffeltornet - Victor Legris första mysterium

Paris 1889. Den exotiska världsutställningen får staden att sjuda av liv och allas blickar är vända mot det glittrande nya Eiffeltornet. Just där, i folkvimlet på första våningen, faller en kvinna ihop och dör. Polisen misstänker att hon fått ett ödesdigert bistick men den unge bokhandlaren Victor Legris anar att dödsfallet döljer en mörkare sanning.

Den både skarpa och lätt förvirrade bokhandlaren dras in i en tät väv av misstankar, missförstånd och fler mord. Under några heta parisiska sommardagar blir gränsen mellan vän och fiende otydlig och han upptäcker att han vare sig kan lita på sin förtrogne kollega och ställföreträdande far Kenji eller sin nyfunna, charmerande konstnärsväninna Tasja. För Victor blir det en kamp med motstridiga känslor och mot klockan som obönhörligen tickar mot den tidpunkt då mördaren sticker till igen.

Mordet i Eiffeltornet ger en färgstark bild av 1800-talets Paris, den är full av romantik och historisk detaljrikedom och drivs av en nervkittlande mordgåta i Agatha Christies anda.

 

Pressröster om Mordet i Eiffeltornet:

"En äkta Parisskildring i thrillerkostym."  Femina

"trivseldeckare av bästa snitt." Vi Läser

"Litterär succé." Göteborgs-Posten

"Originella och läsvärda deckare." Kommunalarbetaren

"Porr för parisfetischister." Dagens Nyheter

"Fascinerande." Barometern

 


  • 157 x 233 x 25, 266 sidor
  • Utgivning: 2010
  • ISBN: 9789173551267

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Mordet i Eiffeltornet - Victor Legris första mysterium

Claude Izner

Bakom den framgångsrika franska pseudonymen Claude Izner döljer sig systrarna Liliane Korb och Laurence Lefèvre. De arbetar som bokhandlare (bouquinister) på Seines kajer i Paris och har under många år skrivit litteratur för barn och vuxna. Deras önskan att förena kriminalromanen med en historisk berättelse resulterade i deckarserien där privatspanaren och bokhandlaren Victor Legris löser mordgåtor i 1800-talets Paris. Mordet i Eiffeltornet är den första boken i serien och belönades 2003 med det prestigefulla franska deckarpriset, Michel Lebrun-priset. Besök gärna deras hemsida här. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Hannah Libre de Droits (c) Läs mer

Fler böcker av Claude Izner

  • Mördaren i Marais - Victor Legris fjärde mysterium

  • Döden i Montmartre - Victor Legris tredje mysterium

  • Mysteriet på Père-Lachaise - Victor Legris andra mysterium