Ingela Hildestedt, Bia Mankell

Marie Falksten

En mångfacetterad konstnär placeras inte enkelt i ett fack. Eftersom Marie Falksten är både göteborgare och använder färgen som språk går tankarna lätt till kända göteborgskolorister som Inge Schiöler och Alf Lindberg.

Kabusa Böckers bok om Marie Faksten ger sig ut på en odyssé bland Marie Falkstens fantastiska tavlor och rika konstnärsskap.

Författaren Ingela Hildestedt möter Marie Falksten i ett samtal och konstvetaren Bia Mankell skriver om konstverken. Boken innehåller ett stort antal konstverk återgivna i fyrfärg.


  • 200 x 200 mm, 104 sidor
  • Utgivning: 2008
  • ISBN: 978 91 7355 046 8

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Marie Falksten

Ingela Hildestedt

Ingela Hildestedt föddes 1958 i Malmö och är numera bosatt i Göteborg. Hon har under många år varit verksam som journalist. Som författare debuterade hon med Landskapet avslöjar ingen 2004. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Eva-Marie Liffner Läs mer

Fler böcker av Ingela Hildestedt

  • Göteborgsgata, brandgul sol

  • Landskapet avslöjar ingen

Bia Mankell

Universitetslektor FD Bia Mankell disputerade 2003 med avhandlingen Självporträtt. En bildanalytisk studie i svensk 1900-talskonst. Därefter genomförde hon en forskningsförberedande studie om lokala museer som resulterade i skriften Kommunala Museer – lärmiljö och mötesplats, 2004. Bia Mankell har tidigare varit verksam vid Norrköpings konstmuseum, Östergötlands länsmuseum och från 2001 till 2004 som lärare vid Växjö Universitet. Hon har också varit ordförande i styrelsen för tidskriftenPaletten. För närvarande arbetar Bia Mankell med ett forskningsprojekt om Tyra Lundgren och konstnärsrollen. Hon är även med i ett forskningsprojekt rörande akvarellmediet, ett samarbetsprojekt mellan Nordiska Akvarellmuseet och Institutionen för Konst- och bildvetenskap. Bia Mankell ingår också i den förf… Läs mer