Steffan Herrik

Målarbok

Kabusa Böckers konstmålarböcker är målarböckerna för stora och små – konstböcker som man kan måla i och bläddra i. Här har den danske konstnären Steffan Herrik skapat en målarbok fylld med Gumozoer, de spännande varelserna som han skapar och som lever i sitt eget universum.

Kabusa Böckers konstmålarböcker är fyllda med mängder av teckningar av väletablerade konstnärer från Sverige och Danmark. De ger inblick i en fantasifylld värld, långt från stiliserade klichéer och trista ifyllnadsböcker.

Steffan Herrik är en mångsidig konstnär vars konst kännetecknas av spontanitet och humor med mörkare undertoner och som jobbar med såväl grafik, teckningar och målningar som skulptur.


  • 210 x 297 mm, 96 sidor
  • Utgivning: 2008
  • ISBN: 978 91 7355 065 9

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Målarbok

Steffan Herrik

Steffan Herrik är en dansk konstnär född 1950. Han är en mångsidig konstnär vars konst kännetecknas av spontanitet och humor med mörkare undertoner. Herrik är bl.a. känd för sina unika figurer, kallade Gumozoer, som lever i sitt eget universum. Förutom att figurerna återfinns i Herriks grafik, teckningar och målningar, gjuter han dem i brons eller järn som han virar med garn innan han doppar dem i tjära. Herrik debuterade som konstnär på Filosofgangen Odense i 1968 och har sedan dess haft många utställningar. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Privat foto Läs mer