Marie Falksten

Målarbok

Här är barnens första konstbok, som de får måla hur mycket som helst i – en konstmålarbok, helt enkelt! Här har göteborgskonstnären Marie Falksten skapat spännande teckningar som barnet kan färglägga.

Kabusa Böckers konstmålarböcker är en njutning också för vuxna att bläddra i, fyllda med mängder av teckningar av väletablerade konstnärer från Sverige och Danmark. De ger inblick i en fantasifylld värld, långt från stiliserade klichéer och trista ifyllnadsböcker.

Marie Falksten är en färgstark person med färgstarka målningar, ofta med tydliga figurer. Det är lätt att känna igen hennes uttryck oavsett om hon arbetar med måleri, teckning, grafik eller akvarell.


  • 210 x 297 mm, 96 sidor
  • Utgivning: 2008
  • ISBN: 978 91 7355 063 5

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Målarbok

Marie Falksten

Marie Falksten är född i Göteborg, delvis uppvuxen i Stockholmstrakten, flyttade tillbaka till födelsestaden i tidiga tonåren. Intresserad av att måla och teckna. Under gymnasieåren arbetade hon en sommar på kibbutz i Israel, vilket fick till följd att hon sedan sökte in på konsthögskolan Bezalel i Jerusalem. Hon ville tillbringa mer tid därnere då det var en miljö som fascinerade henne. Där studerade hon under ett år och kom att koncentrera sig på framförallt måleri. "Jag ville resa, det var viktigt, så det blev måleri för färger och penslar kunde jag ta med mig. Annars funderade jag också på att bli skulptör." Hon studerade även hebreiska på Ulpan Beit Haam i Jerusalem. Tillbaka i Göteborg gick Marie Falksten på Gustavus Primus Målarskola och därefter Konstindustriskolan. Hon har också… Läs mer