Mem Fox

Läsa högt. Om högläsningens förtrollande verkan

I Läsa högt skriver Mem Fox: "Under de senaste tjugofem åren har jag lärt mig en massa mer om hur barn lär sig läsa och skriva och om alla de många andra positiva effekterna av att läsa högt för barn. Numera reser jag runt i världen och föreläser för föräldrar, lärare, bibliotekarier och bokhandlare och uppmanar alla jag träffar att läsa högt för de barn som finns i deras närhet. Jag yttrar mig med den auktoritet som en internationell rådgivare i läs- och skrivutvecklingsfrågor har och med en författares intensitet, men mest passionerad blir jag när jag yttrar mig som vanlig mamma."

Mem Fox ger i denna bok inspiration, kunskap och praktiska tips om hur våra barns liv kan påverkas om vi läser högt för dem när de är små.


  • 110 x 177 mm, 130 sidor
  • Utgivning: 2010
  • ISBN: 9789173551373

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Läsa högt. Om högläsningens förtrollande verkan

Mem Fox

Mem Fox är född i Australien, växte upp i Afrika och studerade drama i England för att sedan återvända till Adelaide i Australien där hon lever med sin man och dotter. Hon var professor i literatur vid Flinders University i Adelaide under 20 år tills hon gick i pension 1996. Mem Fox har i många år arbetat med barns läs- och skrivutveckling. Hon är en älskad barnboksförfattare bland miljoner barn i hemlandet Australien och i USA. Hennes första bok Possum Magic är den bäst sålda bilderboken i Australien någonsin. Mem har skrivit 30 bilderböcker för barn och fem faktaböcker för vuxna, inklusive Läsa högt. Ladda ner högupplöst författarfoto Läs mer