L.P. Ramberg

Kyoto och fjärilarna

En miljöforskningsstation på Svalbard. Ett aluminiumsmältverk i Sibirien. Mellan dessa kylslagna poler pågår ett glödhett spel om utsläppsrätter, växthusgaser och internationella företagsaffärer. Den osäkre doktoranden Kimi från Göteborg befinner sig på Svalbard för ett forskningsprojekt. Dit seglar också aktivister från den internationella miljöorganisationen Serve Earth för att möta Kimis handledare. Men professorn är spårlöst försvunnen och Kimi bestämmer sig hastigt för att följa med på den farofyllda seglatsen österut i jakten på miljögangsters.

I Sibirien följer en rysk industrialist noggrant deras förehavanden. Hans och familjens liv hänger på att Serve Earths mätningar misslyckas. Börsintroduktionen i London hägrar och med den ett annat och behagligare liv på Franska Rivieran, långt borta från den frusna tundran. Kimis stillsamma forskningsprojekt slutar i en halsbrytande jakt efter sanningen över Svalbards frusna vidder, polerade konferensgolv och djupt in i den tunga ryska industrin. För en renare värld måste man skita ner sig ibland.

 

Ladda ned högupplöst omslag

Ladda ned högupplöst omslag i 3D

 

 


  • 11 cd-skivor
  • Utgivning: 2007
  • ISBN: 978 91 7355 019 2
  • Omslag av: Tintin Blackwell

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Kyoto och fjärilarna

L.P. Ramberg

L.P. Ramberg kan både den internationella finansvärlden och forskningsvärlden på sina fem fingrar. Som 27-åring doktorerade han i teknisk fysik och 1997 grundade han teknikföretaget Altitun som sensationellt såldes år 2000 till ett amerikanskt telekombolag. Han föddes i Värmland och lever idag med sin familj i Stockholm. Ramberg debuterade 2007 som spänningsförfattare på Kabusa Böcker med thrillern Kyoto och fjärilarna som har översatts till både tyska och holländska. Nu aktuell på Kabusa Böcker med thrillern Einsteins arvingar. Ladda ned högupplöst författarfoto Ladda ned högupplöst författarfoto, halvbild Fotograf: Ola Kjelbye Läs mer

Fler böcker av L.P. Ramberg

  • Einsteins arvingar