Per Klaesson, Sven-Gunnar Lunneryd

Kosterhavet. Naturen och människan

Kosterhavet, i norra Bohuslän, är Sveriges första marina nationalpark med unika undervattensmiljöer och 400 öar, kobbar och skär.

Följ med på upptäcktsfärd och möt spökräkor och opportunistiska knubbsälar, människorna som har sin arbetsplats till havs och de tusentals besökare som varje år gästar Kosterhavet.

Unika foton visar ett rikt marint liv med aktivt yrkesfiske av räkor, hummer och krabbor. Kosterhavet är ett stycke svensk västkust med typisk fauna och flora som inom nationalparken får lov att brukas. Öområdet ska vara en levande kultur där ekologisk hållbarhet och miljöhänsyn är viktiga ledstjärnor.

Välkommen att följa livet i Kosterhavet året runt!


  • 240 x 290 mm, 184 sidor
  • Utgivning: September 2009
  • ISBN: 978 91 7355 114 4

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Kosterhavet. Naturen och människan

Per Klaesson

Per Klaesson är fotograf, skribent och biolog och har tidigare givit ut flera böcker, däribland Kronhjort: biologi, jakt, tillagning (2004) på annat förlag. Per Klaesson utnämndes till årets Naturfotograf 1991. Han arbetar idag främst som fotograf och skribent. Kosterhavet – naturen och människan har han skrivit tillsammans med Sven-Gunnar Lynneryd. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Maria Boström Läs mer

Sven-Gunnar Lunneryd

Sven-Gunnar Lunneryd är bosatt i Strömstad, kännare av Kosterhavet, doktor i marin ekologi, anställd på Fiskeriverket och en av landets främsta experter på skarv och säl. Kosterhavet – naturen och människan har han skrivit tillsammans med Per Klaesson. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Maria Boström Läs mer