Kristina Hård

Himalayabreven

Ett stort arv, övergivna lyxbostäder runt om i världen, ett rånbyte på 34 miljoner, ovärderliga svarta pärlor nedgrävda vid ett hus på franska rivieran. Alla har de en plats i Himalayabreven. En elegant, dramatisk och våldsam berättelse om besatthet och att vara vilse i sig själv.

År 1906 skriver en blomsterjägare uppe på Himalayas högplatåer brev hem till sin trolovade. Hundra år senare hamnar breven hos en bedragerska som växlar identitet snabbare än Interpol mailar. Breven blir hennes fasta punkt i en tillvaro där hon flyr och sviker i sökandet efter vem hon egentligen är. Inga gränser hindrar den charmerande lycksökerskan. Den hisnande berättelsen tar med läsaren på bergsklättring i Chamonix och Tibet, till övergivna våningar i Stockholm och Köpenhamn och till katastrofer i Nevadaöknen och Asien. I bakgrunden finns ett stort arv, ouppklarade rån, övergivna lyxbostäder och ovärderliga svarta pärlor nedgrävda vid ett hus på Franska Rivieran.

 

Pressröster om Himalayabreven:

"En av årets bästa böcker." Östersunds-Posten

"Himalayabreven är modern, elegant, spännande och dramatisk." Boktipset

"Den här boken gillade jag skarpt." Billingska Bokhandeln

"Hennes stil är intressant och lite oroväckande." DAST Magazine


  • 157 x 234 mm, 239 sidor
  • Utgivning: 2010
  • ISBN: 978 91 7355 145 8

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Himalayabreven

Kristina Hård

"När man dör hamnar man på den plats man tänkte på i dödsögonblicket. Därför ska man alltid gå runt med en bra historia i huvudet." Så tänkte Kristina Hård om döden när hon var liten, och den tanken har aldrig helt lämnat henne, inte heller historierna och behovet att skapa med ord, bilder och flöden. Sin inspiration hämtar Kristina Hård ofta från resor. Tillsammans med man och söner har hon besökt många unika ställen: hon har sökt efter sjörövarstränder runt Boston, vandrat genom hundratals labyrinter över hela världen och jagat exoskelett från cikador i fyrtiograders värme. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Ulla Alderin Läs mer

Fler böcker av Kristina Hård

  • Alba