Ingela Hildestedt

Göteborgsgata, brandgul sol

Världen lär inte komma till Silvåkra. Framtiden träffas på annan ort.

Titeln på Ingela Hildestedts andra roman, Göteborgsgata, brandgul sol är lånad från en av den kände göteborgskoloristen Åke Göranssons tavlor.

Linnea studerar konstvetenskap och bor i ett litet hus på skånska landsbygden. I sina drömmar och funderingar jämför hon sin vardagslunk med ett intensivare liv, ett liv som levs fullt ut. Kanske är det bättre att ta farliga risker än att inte leva alls? Hon skriver en uppsats om Åke Göransson, konstnären som aldrig nådde framgång under sin livstid och slutade sina dagar psykiskt sjuk. Hon fascineras av hans kompromisslösa utlevelse, han brann men han brann också ut.

Uppsatsen för henne in i en konstvärld där hon söker sig till Niklas, Tanja och Jon. Av Niklas får Linnea höra talas om några okända skisser av Åke Göransson. När Linnea blir indragen i en ljusskygg undre värld ser hon sin chans att dra nytta av situationen. Hon hamnar i ett dunkelt skymningsland som är en stark kontrast till de öppna fälten i Silvåkra.


  • 228 x 155 mm, 245 sidor
  • Utgivning: 2008
  • ISBN: 978 91 7355 044 4

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Göteborgsgata, brandgul sol

Ingela Hildestedt

Ingela Hildestedt föddes 1958 i Malmö och är numera bosatt i Göteborg. Hon har under många år varit verksam som journalist. Som författare debuterade hon med Landskapet avslöjar ingen 2004. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Eva-Marie Liffner Läs mer

Fler böcker av Ingela Hildestedt

  • Marie Falksten

  • Landskapet avslöjar ingen