Au∂ur Jónsdóttir

Folket i källaren

Klaras uppväxt med fritänkande hippieföräldrar följdes av en turbulent ungdomstid, men nu är hon sambo med Svenni, en ung framgångsrik karriärist. Tillsammans bor de i ett av Reykjavíks finaste kvarter. Lägenheten är som hämtad ur ett inredningsmagasin och dagarna fylls av resor, shopping och middagsbjudningar.

Men utanför den skyddade tillvaron finns fortfarande de alkoholiserade föräldrarna. Där finns även Klaras drogberoende syster och till slut tvingas Klara göra upp med föräldrarnas ideal och sin egen generations tillkortakommanden.

Folket i källaren av Auður Jónsdóttir är en stark debutroman som bryter mot förutfattade uppfattningar om livet och tillvaron och tvingar läsaren att ta ställning. Boken belönades med Isländska litteraturpriset 2004 och var nominerad till Nordiska Rådets litteraturpris.


  • 228 x 155 mm, 211 sidor
  • Utgivning: September 2007
  • ISBN: 978 91 7355 012 3

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Folket i källaren

Au∂ur Jónsdóttir

Auður Jónsdóttir är född 1973 och arbetar som författare och frilansande journalist. Hon bor i Reykjavík och Spanien med sin man. Folket i källaren belönades med Isländska litteraturpriset 2004 och var nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2006. Ladda ner högupplöst författarfoto Läs mer