Annika Ruth Persson

Erik Dahlbergsgatan 30

När Jenny återvänder till Göteborg för en filmpremiär hittar hon några videokassetter i sitt gamla kollektiv på Erik Dahlbergsgatan. Den suddiga bilden av 23-åringen Jenny som talar rakt in i kameran får året 1994 att rullas upp i hennes inre.

1994. Året då Estonia sjunker, svenska folket röstar om EU och svenska herrlandslaget gräver guld i USA. För egen del har Jenny lagt fotbollen på hyllan, kampen utspelar sig inte längre på fotbollsplanen.

Det är också året då partnerskapslagen antas och en tjej blir nedslagen utanför en gayklubb i stan. Jenny och hennes filmgrupp gör en dokumentär om våld mot lesbiska. I filmgruppen och i kollektivet finns nya medspelare: Agne som gömmer flyktingar, bästisen Linda som älskar att festa, glittriga glupska Elise och kloka varma Sara.

Det är också ett år då Jenny utsätter sig för kärleken, både den mjuka närheten och äckelhungern, åtrån som begär och till slut förtär.

Erik Dahlbergsgatan 30 är en fristående fortsättning för vuxna på Augustnominerade Du och jag, Marie Curie.  • 228 x 155 mm, 265 sidor
  • Utgivning: Juli 2006
  • ISBN: 978 91 89680 86 9

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Erik Dahlbergsgatan 30

Annika Ruth Persson

Annika Ruth Persson debuterade 2003 med Du och jag, Marie Curie som följdes av den fristående fortsättningen Erik Dahlbergsgatan 30. Hon är verksam som författare och översättare i Berlin och var under 90-talet bokförläggare och därefter chefredaktör för tidskriften Ord & Bild. Ladda ner högupplöst författarfoto Läs mer

Fler böcker av Annika Ruth Persson

  • Hannah Arendts 1940-tal. En ickebiografi i tre delar

  • Du och jag, Marie Curie