Leena Krohn

Bipaviljongen

”Har ni någon gång upplevt något plötsligt och oförklarligt i ert liv? Har ni ibland förgäves letat efter föremål som senare har återfunnits på ett ställe där de inte hade kunnat hamna? Har ni förflyttats från en plats till en annan utan fysiska hjälpmedel? Skriv en rapport om avvikelser och ovanliga upplevelser och anslut er till cirkeln Föränderlig verklighet.”

Bipaviljongen utspelar sig någonstans i Europa, någon gång inom en snar framtid. Ett krig rasar och närmar sig sakta. Bipaviljongen var tidigare ett hem för själsjuka och besöks nu av olika grupper av människor; av svärmar.

Det är Ludditerna, Cynikerna och Sällskapet för icke mänskliga personer. Berättaren ansluter sig till cirkeln Föränderlig verklighet och möter där ett myller av intressanta, underliga, spännande och fullkomligt galna karaktärer vars berättelser vi får höra.

Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2008! Läs mer

Lyssna på första kapitlet!


  • 228 x 155 mm, 175 sidor
  • Utgivning: Februari 2008
  • ISBN: 978 91 7355 056 7

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Bipaviljongen

Leena Krohn

Den finska författaren Leena Krohn (f. 1947) är flerfaldigt prisbelönad och bakom sig har hon en diger produktion av romaner och essäer. Hennes böcker har översatts till ett tiotal språk. Bland annat har Datura tai harha jonka jokainen näkee (ung. Datura eller Den vrångbild envar ser) rönt stora framgångar i Tyskland. På svenska finns bland andra hennes genombrottsroman Tainaron: brev från en annan stad (1987), Matematiska varelser eller delade drömmar (1996), Pereat mundus (2001) och essäsamlingen Pennan och maskinen (1998). Bipaviljongen nominerades till Nordiska rådets Litteraturpris 2008. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Katri Lassila Läs mer