Jostein Gaarder & Akin Düzakin

Anton och Jonatan

Anton var Jonatans bästa vän. Han satt längst fram på cykeln, i cykelkorgen, när de var ute på stan och tittar på människor. Men de åkte också till månen, och lekte kurragömma. Anton såg samma saker som Jonatan. Ända till den branta backen ner från brandstationen. Du måste bromsa, tänkte Anton, du måste bromsa. Nu sitter Anton i deras rum, med leksakerna. Han tycker inte om att sitta tillsammans med de ryska dockorna. De kan inte prata. De kan bara vara större eller mindre än varandra.

Jostein Gaarder är född 1952 och hans författarskap kretsar kring filosofi, religion och livsåskådning, oavsett om hans skriver läroböcker eller skönlitteratur, för barn eller vuxna. Han blev världsberömd för sin ungdomsroman Sofies värld, som på 90-talet översattes till 59 språk och sålde i 40 miljoner exemplar.

Akin Düzakin är en av Norges främsta illustratörer och har bland annat belönats med Bragepriset två gånger, Norges motsvarighet till Augustpriset.

 

Ladda ner högupplöst omslag

Ladda ner högupplöst omslag i 3D

 

Pressröster om Anton och Jonatan:

"Berättelsen om Jonatan och hans nalle Anton [...] tar upp sådant som fantasi, förmåga att vara närvarande och liv och död på ett både vackert och sorgligt vis. Düzakins magiska illustrationer både samspelar med och skapar ett alldeles eget rum vid sidan av texten." Anna Matzinger, Vi Föräldrar

"en stark skildring av såväl det vackra som det sköra i tillvaron" Karin Ögren Hjalmers, BTJ

 


  • 150 x 180 mm, 40 sidor
  • Utgivning: 2015
  • ISBN: 978 91 7659 001 0
  • Översättare: Kerstin Aronsson

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Anton och Jonatan

Jostein Gaarder & Akin Düzakin

Jostein Gaarder blev världsberömd när han gav ut Sofies värld som har översatts till 53 språk. Liksom Gaarder är Akin Düzakin verksam i Norge. Düzakin är en tongivande illustratör och har bland annat mottagit Bokkunstpriset för sina barnböcker. Läs mer

Fler böcker av Jostein Gaarder & Akin Düzakin

  • Man undrar