Kristín Steinsdóttir

Ängeln i trapphuset

Ask bor med sin mamma fytionio trappsteg upp i ett hyreshus, ibland hälsar han på sin pappa som bor på andra sidan stan. Ask har inte så värst många vänner men in hans trappuppgång bor en flicka med röda flätor och i huset brevid bor hennes kusin, maskrosbollpojken. Längst nere i huset, i källarlägenheten, bor en varulv. Hans vargtänder och viftande öron gör Ask stel av skräck. Men då och då flyger en beskyddande ängel i trapphuset.

"Han kom flygande neråt men när han fick syn på mig landade han snabbt, fällde ihop vingarna och låtsades vara en kvinna i lång vit klänning. Glorian var ovanlig, nästan som en förgylld mössa."

Ask försöker varje gång hinna ifatt ängeln men lyckas aldrig. Fast en dag berättar pappa om en stor förändring. Då stannar ängeln.

Ängeln i trapphuset är en vacker historia om varulvar och änglar, om vänner och ovänner, och hur man gör för att växa upp och hur fantasin kan få verkligheten att hänga ihop.

Boken har fått många priser bl.a. som bästa nordiska barnbok 2003 och Peter Pan-prisets Silverstjärna 2007.


  • 202 x 215 mm, 94 sidor
  • Utgivning: 2006
  • ISBN: 978 91 89680 49 4

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
Ängeln i trapphuset

Kristín Steinsdóttir

Kristín Steinsdóttir, född 1946, är en välkänd författare och översättare från Island. Hon utbildade sig till lärare och jobbade som det i några år innan hon begav sig till Danmark för att studera danska och dansk litteratur. Hon har också bott i Tyskland och Norge men bor idag på Island. Sedan 1988 skriver hon på heltid, mest för barn och unga, men även vuxenböcker. Hon har också skrivit pjäser ihop med sin syster Iðunn Steinsdóttir. Kristín har mottagit en mängd priser och erkännanden för sina böcker och de är översatta till flera andra språk. Kristín bor i Reykjavik. Hon är gift och har tre barn. Ladda ner högupplöst författarfoto Fotograf: Jóhannes Long Läs mer

Fler böcker av Kristín Steinsdóttir

  • Sin egen väg