Ida Jessen

ABC

Joachim har alltid levt ensam. Han är fyrtio, framgångsrik och har en servis för 24 gäster i sitt moderna kök. När han möter den krävande Susan vänds allt uppochned och Joachim älskar det. Till en början.

Ida Jessens nya roman ABC utmanar bilden av kvinnan som passivt offer och mannen som subjekt. Joachim, en blid och trygg person möter den spännande, nyckfulla Susan. Hon kräver tillit, trygghet och närvaro och han får äntligen en mening i livet, någon att ge till.

Snabbt blir han en del av Susans lilla familj och sex veckor efter första övernattningen blir Joachim och Susan med barn. Samlivet blir en mardröm och Joachim, vars röst vi läsare får höra, står inför sitt livs katastrof. Den manipulativa Susan vänder på ett raffinerat sätt barnen emot honom. Livet faller sakta samman för Joachim som till slut står kvar ensam – blottlagd.


  • 228 x 155 mm, 200 sidor
  • Utgivning: 2007
  • ISBN: 978 91 8968 093 7

Våra böcker hittar du hos välsorterade bokhandlare - lokalt och på internet.
ABC

Ida Jessen

Ida Jessen har en förmåga att låta oss se dramatiken i vardagen, mellan man och hustru, älskare och älskarinnor, föräldrar och barn, grannar och vänner. Alla de situationer där begär, svek och kärlek ligger under ytan i ett alldeles vanligt samhälle. Hennes texter är knivskarpa när de fördjupar sig i de olika personernas motiv till handling. Det blir ett sökande efter svar och det blir tydligt att se hur lätt det är att göra fel när man bara vill göra rätt. Ida Jessen (1964) debuterade 1989 och har fått ett stort genombrott med sina romaner Vandpaladset (1998), Sommertid (1999) och Den der lyver (2001). Hon tillhör den spännande och mycket framgångsrika författargeneration som växt fram i Danmark på 90-talet. Ida Jessen är en skicklig prosaist med ett precist språk vars böcker ofta handla… Läs mer

Fler böcker av Ida Jessen

  • Barnen

  • Det första jag tänker på

  • Foxy Lady I-V